Monday, 30 December 2013

Say BYE BYE to SEMBELIT...

Hari2 dilanda sakit perut,
Rasanya macam nak membuang,
Pergi la toilet berebut-rebut,
Misi GAGAL, masa berjam2 dah terbuang...

Chewaah.. berpantun pulak petang2 cenggini...

Okay, nak dijadikan cerita, pantun tu bukan pantun saja2... pantun ni ade kaitan dengan fifie sendiri and ade few family members yang selalu mengalami masalah begitu...

Hari-hari rasa sakit perut.. Bangun pagi?... Nak pegi jalan2?... Nak pegi melancong?... Nak masuk exam?...  Nak turun kerja?.. Senang cerita laa... Hampir setiap masa rasa sakit perut ni...

Sampai ade sorang kazen ni tegur, "Selama hidup 25 tahun nie, takde dialog lain ke, fie?".. Hahaha..

Rasa sakit nya hari-hari.. Tapi MISI berjaya nya seminggu sekali.. Kalau ikutkan normal, hari2 la MISI berjaya kan??

Macam2 dah try.. Ade orang advice, makan pisang, betik, minum air sebelum tidur, minum prune, minum jamu... Dah try jugak, tapi still gitu jugak hasilnya...

Jeng2.. terbaca lah satu pemplate ni pasal SEMBELIT dan SHAKLEE...

Terpike jugak nak try... yeah.. it is HERB-LAX from SHAKLEE...


Dalam pemplate ni bagitau, fungsi Herb-Lax adalah

  • Memudahkan pemprosesan makanan dalam usus & menghindarkan sembelit
  • Menghilangkan jeragat dan bau badan
Aim fifie yang 1st tu jer.. tapi kalu yang 2nd tu ada sekali BONUS lah kan...


ALHAMDULILLAH,

Minggu 1 : Aik, apesal tak berkesan.. Same jer...

Minggu 2 : Yeah.. senang nya dalam hati.. Tak perlu risau lagi... Terasa keberkesanannya...


Apesal macam lama jer 2 minggu, baru berkesan??
Ini adalah kerana, Herb-LAx ni tak boleh makan hari2... So seminggu sekali sudah memadai...

So, now, hari2 jalani kehidupan dengan senyum memanjang...

Say bye to "Sakitnye perut"

Sya bye to "Buncit nya perut, dah lama tak membuang"

Say bye to SEMBELIT...


Sekian, Wallahualam...
     Syafifie Syafiza

Sentiasa bersama Anda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...